Romantiska Wien

Man behöver ju inte åka på bröllopsresa till ställen med paradisstränder och palmer. Är man ett par som älskar storstäder ska man förstås åka till en sådan. Det är inte alla som trivs med 30 grader och solstol i flera veckor. En storstad som verkligen andas romantik är Wien i Österrike. Den här vackra staden har allt man kan tänkas vilja ha för en romantisk bröllopsresa till en storstad. Här finns otrolig arkitektur som gör att man tappar hackan vart man än går, det finns mängder med kultur som man kan ta del av, allt från konstutställningar till klassisk musik och det finns framförallt en utbredd fikakultur. När energinivåerna är på väg neråt är det sällan långt till ett konditori där man kan njuta av kaffe och sachertårta eller apfelstrudel.

Som i alla större städer finns det förstås också ett bra utbud av såväl shopping som restauranger. Wien är helt enkelt en stad som lämpar sig väl för den som vill hitta på saker under sin bröllopsresa. Med sina 1,8 miljoner invånare är Wien en stor stad, men liten om man jämför med andra huvudstäder i Europa.

Regniga dagar spenderas bäst på ett av alla museer som finns i Wien. I det gamla kejserliga residenset Hofburg finns bland annat kejsarkronan och hovjuvelerna att beskåda. På Spanska ridskolan får man uppleva hur kejsarfamiljens paradhästar en gång såg ut. Under senare år har man samlat flera av museerna vid Ringstrasse med diverse olika inriktningar, allt från äldre tiders konsthantverk till modern konst.

Inga kommentarer: