Lissabons finaste platser

Lissabon är en vacker stad som har mycket att erbjuda sina besökare. Historia, kultur, nöjen och mycket annat samsas med arkitektur och natur. Det är verkligen en mysig och romantisk stad. En annan bidragen orsak till att Lissabon känns så romantisk är nog det faktum att staden är väldigt kuperad. Det är ingen platt stad som bara breder ut sig. Kullarna är en stark bidragen orsak till varför Lissabon känns så mysig.

Historia och utsikt
Tornet i Belem är ett av de finaste ställena du kan besöka. Det står vid vattenbrynet och uppfördes redan på 1500-talet för att minnas Vasco de Gamas resor. Nu är det med på UNESCOs lista över världsarv.

För en särskild upplevelse ska du besöka katedralen Se Patriarcal. Om du går tidigt på morgonen så är ljuset på sitt allra bästa. Både ute och inne har du flera byggstilar, eftersom kyrkan byggts om flera gånger. Det ger den en speciell känsla, med gotiska, romanska och barocka detaljer. 

Castelo de Jorge har en dundrande utsikt över staden. Själva borgen är lockande och ger dig en fin upplevelse. Den här platsen har varit bebodd sedan flera hundra år före Kristus. Det finns även mat och fika för en avrundad utflykt. 

Mitt inne i staden ligger Elevador di Santa Justa. Det är en hiss i nygotisk stil som uppfördes i början av 1900-talet. Den är vacker att se på, det märks att arkitekten var en lärjunge till Eiffel. Du kan åka upp till den fina takterassen som ligger 45 meter upp, för en fin utsikt över de närliggande torgen och stadsdelarna. 

Mötesplatser och andningshål
Bland Lissabons finaste platser så finns dess många torg. De ligger utspridda lite här och där, alla med sin egen speciella charm och attraktion. Dels har du de större torgen, som Praca de Comercio. Den ena ändan är öppen mot floden, och på andra sidan har du den stora triumfbågen.Largo de Camoes är också stort, med fina ljusa byggnader runt om som verkar suga åt sig solstrålarna. Men det finns flera små, mysiga torg där du kan njuta av Lissabons unika atmosfär. Inga kommentarer: