Berlin

Foto: Rolf Kranz (Wikimedia)

Berlin bjuder på en eklektisk blandning av arkitektur, pulserande kulturscen, fantastisk konst och ett minst lika fantastiskt nattliv. Medan en promenad genom staden är som att vandra genom historien, väntar även det moderna Berlin på att upplevas. 

Med mer än 100 museer fulla av mästerverk och historiska artefakter har staden kultur och konst i sina ådror. Den här underbara staden är också ett paradis för matälskare med allt från små gatukök till restauranger som serverar mat i världsklass. 

Staden passar också den shoppingsugna med pulserande loppmarknader, designbutiker och udda butiker spridda över hela staden.

Även om ni i första hand letar efter en bröllopsresa till en storstad så har Berlin också platser som verkligen andas lugn och romantik. Berlins kanske mest romantiska plats är området "Nya Venedig" eller "Klein-Venedig". Precis som sin berömda förebild i Italien, är detta en plats som bara kan utforskas med kanot eller en trampbåt. När du glider nerför kanalen i din kanot tillsammans med nyblivna man/fru en solig dag glömmer du Berlins livliga gator inom några minuter. Ni kan hyra kanot eller trampbåt direkt på plats och njuta av Nya Venedigs charm med sina 13 söta broar och vackra hus runt omkring. 

Men självklart präglas en bröllopsresa till Berlin främst av storstadens utbud. Här finns mängder av restauranger att utforska, konserter att gå på och konstutställningar att betrakta. Så om ni är ett par som gillar att uppleva nya saker varje dag, då är Berlin ett toppenställe för en bröllopsresa.


Inga kommentarer: