Mysiga Parga – bästa i Grekland för en bröllopsresa?

Parga är en trevlig kombination av sol och bad, historia, natur och kultur. Det finns mycket att se och uppleva, men man kan också tillbringa hela semestern på olika stränder. Sedan finns det ju också flera aktiviteter som involverar havet. Parga kan med andra ord vara en utmärkt destination för en bröllopsresa.

De flesta hotell ligger på gångavstånd från stränderna. Bland de mest uppskattade är Krioneri, Piso Krioneri och Valtos. Några kilometer längre bort ligger Lichnosstranden, hit kommer man lätt med en båttaxi. Det går också att promenera, även om det tar lite tid. Med andra ord är möjligheterna många och varierade. Barnfamiljer brukar föredra Valtos eftersom det är mer långgrunt och sanden är mjuk.
Det finns ett gammalt venetianskt slott i Parga som är väl värt ett besök, högt uppe på en kulle. Utsikten är fantastisk, härifrån går det att se både Parga och bukten utanför. Det finns ett litet en liten servering som har både fika och en matbit. Imponerande byggnader, men inte så väl underhållet. Det bästa är att läsa på lite i förväg eftersom det inte finns så mycket information på plats.

Förutom att ligga på stranden så finns det olika båtturer som kan vara intressanta. Ett populärt utflyktsmål är Aphrodites grotta, som ligger i närheten av Lichnosstranden. Havet är helt fantastiskt och turkosfärgat. Med de små båtarna är det lättare att ta sig längre in. Att snorkla i grottan är en riktig upplevelse, det är fullt med fisk.

Det finns också fisketurer, snorkling och dykning, eller så kan man åka vattenskidor. Vattenskoter är också roligt, och ett bra sätt att varva en vanlig sol och bad semester. Vare sig man är nybörjare eller mer erfaren utövare av vattensporter så finns det en hel del att välja mellan.

Om man badar i floden Styx så blir man odödlig, precis som Akilles. Även om detta är en legend så är detta ett trevligt utflyktsmål. Till att börja med så promenerar man på stigen bredvid floden, men så småningom måste man gå i det iskalla vattnet för att fortsätta. Det är bäst med vattentäta väskor för mobil och kamera, för det är ganska fint lite längre upp i floden. Badskor är också att rekommendera på grund av den steniga botten.

Som vanligt i den grekiska övärlden så är det viktigt att ta det lugnt, smaka den goda maten och njuta av folklivet. Under säsongen så kommer det många turister, vilket ger en härlig stämning. Vare sig man är mer aktiv eller bara vill ta det lugnt så kan Parga uppfylla ens önskningar.
Inga kommentarer: