Solsäkert i Torrevieja

Torrevieja ligger ungefär fyra mil söder om Alicante i Spanien och erbjuder ett behagligt klimat under vinterhalvåret. Under sommaren blir det som på många andra ställen vid Medelhavet istället mycket varmt. Så om ni letar efter en plats i Europa att åka på bröllopsresa till under vinterhalvåret, är Torrevieja helt klart en av kandidaterna.

Torrevieja var ursprungligen en fiskeby, men tack vare turismen är det nu en av Spaniens snabbast växande städer. Här är mycket att se och uppleva. Allt från de rosa saltvatten och de breda sandstränderna till de stora shoppingområdena, Torrevieja, en stad som har något att erbjuda alla.

Att Torrevieja har många fina sandstränder råder det ingen tvekan om. Men det finns två stränder som brukar falla besökare lite extra mycket i smaken. En av dessa är La Mata, en vacker sandstrand som har blivit en stor favorit för många. Stranden sträcker sig i flera kilometer, så om du vill ta en lång promenad är det här den perfekta platsen för det. På sina ställen kan dock vågorna bli mycket höga här, men det finns också platser med lugnare vatten utmed stranden. En annan riktigt bra strand i Torrevieja är den långgrunda stranden Cabo roy som bjuder på en väldigt fin botten.

I Torrevieja finns det gott om kaféer, barer och restauranger där du kan hitta mat från i princip hela världen. Eftersom det finns en stor kulturell mångfald i staden liknar matutbudet mer det som man kan hitta i större städer.

Under de senaste tio åren har Torrevieja utvecklats till att bli den snabbast växande ekonomin i hela Vega Baja-området. Stadens invånare kommer från över 180 olika länder och kulturer. Så om du letar efter en mångkulturell, varm och solsäker plats med rik historia, så är Torrevieja staden för dig.


Inga kommentarer: