Rhodos bästa stränder


Ön Rhodos i Grekland erbjuder bland de bästa stränderna i Medelhavet. Majoriteten av Rhodos stränder hittar du även den blå flaggan för miljökristallklart vatten. Rhodos erbjuder vackra sandstränder runt hela ön och de bästa stränderna i Grekland. På den västra kusten av ön, Egeiska havet, tenderar att ha starkare vindar och är perfekt för vindsurfare. På östkusten på ön Rhodos, där hittar du lugnet och är mycket bättre för simning. De flesta av stränderna på Rhodos är sandiga och är organiserade med solsängar, paraplyer, restauranger, tavernor, kaféer, och vattensporter.

Så om ni gillar stränder så är kanske Rhodos en bra destination för er bröllopsresa. Läs mer om Rhodos här.

Här kommer några av Rhodos allra bästa stränder.

Elli Beach ligger i Rhodos stad vid den nordligaste spetsen av staden. Elli Beach med sin imponerande blå färg är den mest fotograferade stranden i Grekland, som är mycket populär bland turister och lokalbefolkningen. Stranden Elli Beach, är en sandstrand och mycket kosmopolitisk med höga hotell och kasinon i bakgrunden. Det finns många restauranger, kaféer, barer och tavernor i närheten av Elli Beach.

Ixia Beach ligger drygt 4 km sydväst om Rhodos stad och är en favorit strand för vindsurfare. Ixia Beach är mycket nära till Rhodos stad och erbjuder många hotell, restauranger, kaféer och magnifika solnedgångar. Ixia Beach är en blandning av sand och grus och är en idealisk plats för vatten sport. Ixia strand på Rhodos är organiserad med diverse tjänster, solstolar och parasoller.

Ialissos Beach ligger 10 km sydväst om Rhodos. Den är mycket lik Ixia Beach, med hotell, restauranger, kaféer och är ett paradis för vindsurfare. Ialissos Beach har även de diverse tjänster, solstolar och parasoller.

Kalithea Beach ligger 7 km sydöst om Rhodos stad. Kalithea Beach är idealisk för sola, bada, snorkla, dykning, och även vindsurfing. Kalithea Bay har mer än 30 fiskarter och växter och är den bästa platsen på ön för dykning. Kalithea Beach är också en organiserad strand med, även här hittar du solstolar och parasoller. Kalithea Beach på Rhodos är en vacker strand med tallar som sträcker sig ner till havet.

Faliraki Beach ligger på nordöstra delen av ön Rhodos, 12 km sydöst från Rhodos stad. Faliraki Beach med sitt kristallklara vatten anses vara en av de bästa stränderna i Grekland. Sandstranden i Faliraki är 5 km lång, mycket livlig och organiserad med massor av solstolar och parasoll att hyra. Faliraki Beach har även ett mycket bra äventyrsbad. Faliraki Beach är en av öns största orter, med många hotellkomplex längs en ändlös sandstrand och en idealisk plats för vattensporter. Faliraki har ett stort nattliv och erbjuder barer, klubbar, restauranger, kaféer och är mycket populär bland unga människor. Faliraki har många båtar och båtar som du kan hyra. Faliraki Beach kan också nås med båt från Mandraki Marina i Rhodos stad.

Anthony Quinn Beach ligger 3 km söder om Faliraki. Eller en 15 minuters promenad från hotellen, en vacker lugn strand med gröna omgivningar. Där spelades även "Kanonerna på Navarone" in, en film från 60-talet, som filmades på Anthony Quinn Beach och stranden har fått sitt namn efter skådespelaren Anthony Quinn som spelade huvudrollen i filmen. Stranden är mycket vacker och en av de mest vackra på Rhodos med dess imponerande färger och kristallklara vatten.

Lindos Beach ligger 49 km från Rhodos stad, på sydöstra kusten av självaste ön, nära Lindos stad. Efter att ha besökt Akropolis i Lindos i Lindos Town, kan du göra din väg till Lindos strand. Lindosstrand är den mest kända stranden på ön Rhodos. Lindosstrand är en vacker sandstrand med lugnt kristallklart vatten, med fin utsikt över Lindos Stad och Akropolis i Lindos, som står högt upp över Riddarnas slott. På grund av dess popularitet kan det ibland vara lite trångt under högsäsong (Juli och Augusti).


Inga kommentarer: