Lyxliv i Nice

Många fantiserar nog om en bröllopsresa till den Franska Rivieran med allt vad det innebär i lyx. Och visst kan man slå på stort om man åker till huvudorten Nice. Man kan bo på lyxhotell, hyra lyxyacht och äta på de finaste restaurangerna. Men i ärlighetens namn är det få av oss som har råd med en sådan bröllopsresa.

Fördelen med Nice är att man kan få den där lyxkänslan, utan att betala för den. Bara att befinna sig i Nice gör att man känner sig lite som en jetsetter, även om man inte spenderar tusentals kronor varenda dag.

För att hålla nere kostnaderna om man funderar på en bröllopsresa till Nice kan man försöka hitta ett mindre hotell, dessa är oftast billigare utan att för den sakens skull vara dåliga. Ett sådant exempel är
Villa l'Aimee.

När det gäller shopping, så är det ju som bekant gratis att fönstershoppa. Något som faktiskt är väldigt kul att göra i Nice. Om man vill shoppa på riktigt finns här också billigare små butiker samt förstås de stora kedjorna.

Restauranger råder det ingen brist på i Nice, går man på restauranger som "Jan", får man räkna med en underbar matupplevelse tillsammans med en väldigt saftig nota. Som tur är finns det även restauranger med lite mer normala priser i Nice, ett sådant exmpel är Le Fonetic.

Foto: Candy Schwartz

Inga kommentarer: