Magiska Funchal på Madeira

Madeira är en fantastisk ö, med så mycket vacker natur att man nästan inte kan ta in det. En del tror att Madeira bara är till för pensionärer som vill vandra, men faktum är att ön lockar alla sorts turister, allt från extremsportare till par som vill ha en romantisk semester på tu man hand. En av Madeiras största tillgångar, förutom naturen, är öns klimat. Här är det varmt året runt och man kan utan problem åka hit under den svenska vintern.

Funchal är Madeiras huvudstad och stan räknas som en av de mysigaste och renaste huvudstäderna i hela Europa. Och förutom att fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo växte upp här så har stan en hel radda med ritkigt bra restauranger och hotell. Staden ligger väldigt vackert som en amfiteater runt Atlantens blåa vatten. Funchal är också ett populärt stopp för flera stora kryssningsfartyg. Att anlända till Funchal med båt är en riktigt häftig upplevelse.

Även om Funchal kanske inte är känd för att vara en partystad så finns det förstås ändå ett rätt hyggligt nattliv. På torsdagar, fredagar och lördagar startar festen runt midnatt och slutar någon gång mellan fyra och sju på morgonen.

Så om ni söker efter en bröllopsresa med härligt klimat, lagom stor stad och enormt vacker natur så är Madeira ett utmärkt alternativ.

Foto: David Stanley (Flickr)

Inga kommentarer: