Mycket för pengarna i Polen

Polen är kanske inte det första landet man tänker på när man tänker på bröllopsresor. Men faktum är att allt fler får upp ögonen för det här vackra landet. Sen är det förstås också en klar fördel att man får så otroligt mycket mer för pengarna i Polen jämfört med många andra länder.

Och även om Polen fick utså enorm förstörelse under andra världskriget, så har man varit väldigt omsorgsfull när man har byggt upp städerna igen. Idag är det få saker i storstäderna som vitnar om att det har bombats.

Ett sådant exempel är gamla stan i Warszawa. Står man på torget där idag så ser husen ut precis som de gjorde innan kriget. Faktum är att själva återuppbyggnaden är lite av en sevärdhet i sig som man kan lära sig mer om på historiska museet som ligger vid torget.

Om man verkligen vill ha sandstränder på bröllopsresan så är Gdansk ett bra alternativ i Polen. Då får man en härlig storstad med mycket vacker arkitektur samtidigt som man har nära till helt underbara vita sandstränder.

En annan stad i Polen som många gillar är Krakow. Här hittar man en välbevarad medeltida stadskärna med kullerstensgator och små färgglada hus. En fin plats att bege sig till för att få riktigt bra och fin utsikt över Krakow är Mariakatedralen. Här kan man traska cirka 240 trappsteg upp i tornet och belönas med fantastiska vyer. Allra vackrast (och lugnast) är det på morgonkvisten.

Krakow är verkligen en caféstad, så om ni älskar att fika är det hit ni ska åka på bröllopsresa.

Väljer man Polen för sin bröllopsresa kan man utan problem välja lyx utan att plånboken behöver lida. Allt från hotell till SPA-behandlingar och restaurangmat är betydligt billigare än i Sverige.

Inga kommentarer: